Close

Naravna živila – iz Slovenije

Slovenski ekološki pridelki

V razvitem svetu se vse več govori o zdravi, ekološki pridelavi hrane. Ekološka pridelava je že zelo poznan proces in počasi postaja tudi čedalje bolj prepoznaven proces tudi v Sloveniji. Ekološko kmetijstvo je dobro v tem pogledu, ker je primernejše za okolje, se pravi da je okolju bolj prijazen proces in pa tudi do človeka in živali je veliko bolj prijazen proces, saj pridelkov oziroma naše hrane, ne zastruplja z različnimi snovmi. Ekološka pridelava je kot rečeno vse bolj prepoznavna tudi v Sloveniji. Država spodbuja k nakupu ekoloških, slovenskih proizvodov.

Eden od razlogov je verjetno tudi ta, da se s tem spodbuja kupovanje izdelkov slovenskega trga in s tem dobiček v Sloveniji. Hkrati pa se ekološka pridelava hrane gotovo spodbuja tudi zaradi zdravstvenih stanj, ki so doleteli ogromno ljudi. Veliko ljudi ima težave s prekomerno težo, ki pa vodi v mnoga druga bolezenska stanja. Telesa ljudi so zakisana, polna nevarnih, slabih snovi, katerih pa se niti ni lahko znebiti. Problem pri nakupu ekoloških izdelkov je gotovo v tem, da so dražji kot ostali izdelki. Ne smemo pa pozabiti, da so tudi toliko boljši. Ogromen napredek bi bil že ta, da tisti, ki imajo možnost , hrano na naraven način pridelujejo doma, sami.

Close